izlog jeftinih mladića

Dobrodošli na moj blog

30.03.2021.

160

Jutros 160 sklekova, bezbeli u komadu. Mi sklekamo šutke i u miru. Tu su još neke vježbe čisto za elastičnost i kondiciju. Do maja, nadam se, 200-tom.

30.03.2021.

tamo amo po regionu

Najljepši političar u Hrvatskoj je Milanović. Čini mi se da je ljepši od Plenkovića. On se pere sapunom a umiva parfemom. Poslije će da mjere ko ima veći big šit. U Bosni nema respiratora, nema vakcina, u Bosni nema ništa. A kako ste vi?

29.03.2021.

trač

Kažu da trač zbližava ljude. Imam dvojicu kolega koji otračaju sve živo, a naričito svoje prijatelje. Poltronski veličaju svoje šefove i one od kojih bi mogli dobiti po pičCi. Sa takvima ne diskutujem. Kaže se da psovka pogađa onog ko je izgovara. Isto važi i za trač.

26.03.2021.

sarajevo, đah 'vako, đah 'nako

Izbor za gradonačelnika Sarajeva. Koje ste vi sranje od ljudi.

23.03.2021.

čovjek ispred svog vremena

Godina 1878. Turci se pitaju, šta sa Tamnim vilajetom. Povucite se, rekao je Bake. Potom je zamolio Franju Josifa, da dođe u Bosnu ponosnu i napravi Vijećnicu i uskotračnu prugu do Višegrada. Prvi svjetski rat proveo je učeći dovu, jer to nije njegov rat. Između dva rata upoznao je nekog bravara Josipa, kome je dao nadimak Tito. Osnovali su Komunističku partiju, a onda se Bake povukao zbog obaveza u džematu. Drugi svjetski rat. Bake i Valter brane Sarajevo. Poratna obnova. Emerik Blum dobio zadatak da osnuje zajebano preduzeće. Bake kaže, osnuj Energoinvest. Poslije je bio kapiten Želje i Sarajeva kad su bili prvaci Jugoslavije u fudbalu. Bio je srce kluba kada je Bosna postala prvak Evrope u košarci. Na Zimskoj olimpijadi '84. uzviknuo je čuveni slogan: "Volimo zeljanicu više od bureka." Osnovao je Indekse, Bijelo dugme i Plavi orkestar. Trenotno piše tekstove za Dubiozu kolektiv.

23.03.2021.

150

Jutros 150 sklekova. Duša u nosu. Još 50 do cilja. I da, zijanio sam kilogram žive mi vage, za ovu sedmicu. Pravo da vam kažem, ljepše se diše.

21.03.2021.

zubato proljeće

Eto, k'o biva, počelo je proljeće. Umro je moj drug Bajro Bajron, od ove jebene korone. Fasovali su tu pošast još neki dragi ljudi. Pijem kahvurinu, i slušam neki nostalgični bluz. Htio bih reći nešto veliko, nešto kao epitaf. Ponekad je najbolje šutjeti.

16.03.2021.

svako se brani na svoj način

Kobac se brani kljunom,
Ruža se brani trnom,
Umni se brane umom,
A slon se brani surlom.

Mravi se brane masom,
Srne se brane sprintom,
Tamo gdje burgija neće,
Dobro se pogura kintom.

Svako se u nešto uzda,
Neko se brani pencilinom,
Imam  žaoku svoju,
Čvrsto se branim pivom.
15.03.2021.

140

Jutros 140 sklekova u cugatorijumu. Cilj je isti. "Idemo na obale Goe."

11.03.2021.

hronika

U firmi nas je masovno testiralo na koronu.I bijahu demonstracije, prošao sam tuda. Niko ne zna dokle će ovo da potraje. Otkud više raji za krmivo.

09.03.2021.

prevod stranih riječi

Lokdaun - loknuti (cugnuti) dolje

 Databaza - dati nekome bazu, recimo, vojnu

Čipovati - zahvalnica čipom, bakšišom, napojnicom

Karantiranje - karanje u zdrav mozak

Nano maska - nanina maska
08.03.2021.

e, moj seronja

Parafraziraću jednog svog ahbaba. O, moj prinče, od guzice glavo.

08.03.2021.

130

Jutros 130 sklekova u komadu. Do maja, nadam se, 200. Bumo vas informirali.

06.03.2021.

borba sa nemanima

Miki nikako nije volio smrtno ozbiljne situacije. Baš tada bi mu sve bilo komično i u duši bi crkavao od smijeha. Da bi sačuvao situaciju mislio je na strašne stvari. Mislio je kako je prdnuo na času hemije. Kako je oćelavio. Kako ga kastriraju. Kako je ugazio u g. ovaj, senf. Kako ga marišu. Na jedvite jade savladao bi tu epsku bitku svoje raspolućene ličnosti. Jedina nagrada je bila da je izdržao.

03.03.2021.

dižem formu

Cijelu zimu sam radio 100 sklekova u cugu, jednom sedmično. Prošlu sedmicu sam uradio 110, ove 120. Kontam da do maja dignem ponovo na 200. Ponovo krećem na zgibove i jogu. Vježbe dižu raspoloženje. Poslije, samo mi se pjeva. Dobro jutro proljeće.

02.03.2021.

zakopano blago

Tražeći po tavanu komad suhe govedine, nabasah na pismo mog pradjeda Šimšira, koje je pisao svom ahbabu Memišu, još kad je bio mlad čapkun. Riječnik je malo prost i arhaičan, pa se pardonjavam štovanom čitateljstvu. "Dragi Memišaga, evo nađoh finu pušćenicu, od onih Fejzića. Dundasta, plaho garava ko čivit. Kosa k'o konjska griva, a popunjena, mašala. Ima je svugdje gdje najviše treba, inšalah. Da se ne urekne, odmah sam otišao i dao sadaku nekakvom gurbetu. Eto, ja ograisah, a valjda ćeš i ti. Što naš narod rek'o - i ćoravoj koki zrno uleti."

<< 03/2021 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

DLAKAV SAM KAO DŽUNGLA
Kamo god da podjem na sebi osjećam poglede pune divljenja.Naime dlakav sam, kao što treba da bude dlakav svaki ozbiljan muškarac.
Jednom su me istjerali iz bazena misleći da sam pas.
Drugi put nisu mi dozvolili da udjem u kino.Portir je rekao:-Izvinite, ali medvjede ne puštamo.
Ponekad odem da ošišam svoju gustu kosu. Taj. ćelavi, zavidljivi brico je upitao: Da gosp
odin ne želi da ošišamo i guzove.
Djeca me vole.Dok ponekad sjedim u parku i razmišljam, kako je krasno noću zavijati na mjesec, dječurlija me krme bananama.
I žene me vole.Jednom zamalo da nastradam. Kao u jeftinom vicu, suprug se vratio u nevrijeme. Još je ženu malo i ružio:-Kako možeš da spavaš u tom kožuhu? Pomislih u sebi, hvala ti bože za svaku dlaku.
Kad god se urokam, ujutro kad idem na posao zaboravim obući košulju.U tramvaju mi svi zavide:-Ja fina džempera.Momčino, koliko si ga platio?
Možda se pitate otkud toliko dlaka u životu mom.Porodično nasljedje. Mi iz Rundave gore svi smo dlakavi.Tamo je tako krvoločna klima, da samo dlakavi prežive.Dugotrajnom prirodnom selekcijom ostali smo samo mi runjavi.
I dugovječni smo.Skoro je nastradao najstariji od nas Runjića.Imao je stodvadesaet godina, kada ga je dokusurio ovan.Naime, djeda onako sjedodlak više je ličio na bekana. Valjda ga je ovan smatrao konkurentom.Djeda se previše motao oko ovaca.
Neki su savjetovali da se depiliram.Nisam pristao.Stidio bih se da okolo hodam gologuz.Ovako mi je baš fino.Malo mi se ovo globalno otopljavanje previše uvlači pod krzno, ali preživio sam i gore.Nadam se da će jednoga dana i nas rundave da prime u Evropu.

arhiva
http://web.archive.org/web/20071025000353/http://gospodincovjek.blogger.ba/

HANI JE OTIŠLA
Divne strasti se brzo rode,
I prije no što kući ode,
E, da baš sve fino štima,
Upozna me Hani sa svojima,
Rekla je: da, to je dečko taj,
I svu su isto rekli: haj,
Poštujem, jasno, običaj taj,
I ja sam rekao svima:haj.
Juri vrijeme ko raketa,
Vraća se zbog fakulteta,
Blista Hani kao slika,
Ode preko Atlantika,
Sad se smije ili spava,
Maziće je američka plava trava,
Utkana u vene moje,
Znam ja dobro,
Paziće je neki Joe,
Baseball igrač ili doker,
Ali mora biti šmeker,
Jer Hani je prava dama,
Da bi pošla za hajvana.
Dok po Bosni liježu magle,
Dodiri mi njeni fale,
K'o roj pčela sav grad zuji,
K'o da pjesma negdje bruji:
Moja Hani,
Moja Hani.


FALI MI RITAM
Fali mi ritam,
Fali mi ritam,
Bez harmonije,
Okolo skitam,
Fali mi dobar,
Redovan korak,
Da kao koračnica,
Siđem niz sokak.
Ne možeš,
Na jeftinom štofu,
Praviti jednu,
Ritmičnu strofu.
Pa da sve dobro štima,
Čovječe,
Fali mi rima,
Pa to je,
Čista katastrofa,
Ne može ni motor,
Bez benzina,
Fali mi strofa,
Fali brzina,
I igra riječi,
Što dušu liječi.
Bijesno se,
Ko kljuse ritam,
Fali mi ritam,
Fali mi ritam.



MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
632491

Powered by Blogger.ba